25.12.2018. 22:32
0
Da li znate zašto avioni lete čak i kad imaju jednog putnika?
S vremena na vrijeme aviokompanije odrade letove na kojima se nalazi tek nekoliko, a ponekad i samo jedan putnik. Za mnoge koji su navikli na čekanje na aerodoromima, ovo zvuči kao naučna fantastika, ali ipak nije tako.

Za srećnike koji polete sami u avioni putovanje se pretvara u pravu zabavu. Zadnja putnica kojoj se ovo dogodilo letjela je iz Bangkoka na otok Koh Samui. Osoblje se pobrinulo da ovo putovanje upamti, pa je tako za početak sjela gdje god je htjela, a dobila je i jela i pića koliko god je željela.

Mnogi od nas zaključili bismo kako se letovi s malo putnika otkazuju, ali u praksi, sve je to pitanje logistike. Jednostavno, zbog drugih letova nekad određeni avion mora biti na drugom mjestu jer ga već sljedeći dan čeka novi let, tako da ove stvari, kad se malo bolje razmisli, i nisu toliko čudne.

Također, tu je i pitanje posade. I piloti i stjuardese očekuju avion u dogovoreno vrijeme jer često prema redu letenja namještaju i plan odlaska kući. Uz sve nabrojano, tu su i prihodi od tereta jer otkazivanje letova znači i gubitak planiranih prihoda od prevezenog tereta.

Tako da, kad se sljedeći put pojavite na svom mjestu za ukrcavanje i vidite da nema nikog kraj vas, zapamtite da niste propustili let, već ste jednostavno jedan od sretnika koji će doživjeti rijetko iskustvo da imaju cijeli avion – za sebe, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

 
LetAvion
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.