31.1.2019. 17:30
0
Belora, hotel u kojem možete da prespavate besplatno ako se odreknete društvenih mreža
Hotel „Belora” u švedskom gradu Geteborgu ima zanimljivu opciju za posjetioce. Naime, u njemu postoji soba u kojoj možete besplatno prespavati, ali samo ako se odreknete društvenih mreža.

Po statistici, broj korisnika društvenih mreža dostigao je nešto više od tri milijarde, što je povećanje od 13 posto u odnosu na prethodnu godinu. Ovaj hotel u Geteborgu je zato odlučio da ljude nagradi ako odustanu od njih tokom svog boravka. Cilj je da se gosti potpuno opuste, provedu kvalitetno vrijeme sa porodicom ili prijateljima i uživaju u okolini, umjesto da gledaju u ekrane.

Što više budu koristili društvene mreže, račun za sobu će biti sve veći, a oni koji se odreknu telefona na neko vrijeme, neće platiti ništa. Soba u kojoj je ovo moguće ima posebnu pametnu lampu, na koju se telefoni mogu povezati putem bežičnog interneta. Ona ima senzore koji mjere koliko se koristi koja društvena mreža na telefonima. Za preporučenih 30 minuta i manje, lampa svijetli bijelom bojom, a kada se prekorači granica pune cijene sobe, boja će se promijeniti u crvenu, prenosi CDM.

Ovo je svakako zanimljiv način da se isproba izolacija od telefona i aplikacija. Da li biste se vi odrekli telefona za besplatno prenoćište u Švedskoj?





(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.