21.2.2019. 20:15
0
Predsjednik Tadžikistana traži od građana da ga manje hvale: Pretjerano je…
Predsjednik Tadžikistana, Emomali Rahmon, zatražio je danas da ga manje hvale, jer je ocijenio da se pretjerano pjevaju pjesme u njegovu čast, prenijela je državna televizija te zemlje.

Rahmon (66), koji je na čelu Tadžikistana od 1992. godine, izrazio je “zabrinutost” zbog pretjerane promocije njegove ličnosti u muzičkim video spotovima.

“Predsjednik je dao instrukcije nadležnima u Odboru za elektronske medije da se više hvale neumorni rad stanovništva, važna dostignuća zemlje i izuzetna priroda”, navela je televizija te zemlje centralne Azije, gdje je veoma razvijen kult ličnosti.

Vladina propaganda redovno prikazuje Rahmona kao spasitelja koji je uspostavio nacionalno jedinstvo poslije građanskog rata koji je uslijedio poslije nezavisnosti Tadžikistana, prenosi agencija BETA.

Rahmon uživa titulu šefa nacije, što omogućava njemu i njegovoj porodici doživotni imunitet i razne druge privilegije.

Kult ličnost je prisutan u skoro svim bivšim sovjetskim republikama u centralnoj Aziji.


(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.