10.4.2019. 21:18
0
Neobična pljačka u Sjevernoj Irskoj: Ukradenim bagerom iščupali i odnijeli bankomat
Nadzorne kamere snimile su nepoznate počinioce kako koriste ukradeni bager za pljačku bankomata pored prodavnice u Londonderiju u Sjevernoj Irskoj, prenosi BBC.

Na videosnimku vidi se kako bagerom probijaju sigurnosna vrata, a zatim razbijaju i skidaju bankomat sa zida. Incident se dogodio oko 4:30 sati u nedjelju.

Lopovi su bankomat, nakon što su ga srušili, bagerom prenijeli u automobil. Na snimku se vidi da je u krađi sudjelovalo više maskiranih počinilaca.

Pljačka je trajala samo četiri minute, a bager su ukrali s gradilišta.

Policija Sjeverne Irske izjavila je kako se radi o osmom takvom incidentu u 2019. godini.

- Bit će sve manje i manje bankomata zbog ovih napada. Skoro da se krađa bankomata počela događati svakodnevno - rekao je vlasnik prodavnice, prenosi Avaz.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.