8.8.2019. 16:12
0
Uhvatio soma teškog 65 kilograma
Jedna od najvećih vještačkih akumulacija na Balkanu, Bilećko jezero, sve više postaje atraktivna kao ribolovno-turistička destinacija, jer je poznata po bogatom ribljem fondu, pa je pravi raj za ribolovce.

Na ovom jezeru od početka ribolovne sezone ulovljeno je desetak somova težih od 50 kilograma, dok se svakodnevno love somovi teški od 15 do 35 kilograma.

Tako je prije nekoliko dana Aleksandar Denda, dvadesetogodišnji ribolovac iz Bileće, ulovio soma teškog 65 kilograma i dugog 208 centimetara. Kako je pojasnio, na obalu ga je uspio izvući poslije dva sata borbe i tri kilometra vožnje po jezeru.

Također, dvojica ribolovaca iz Trebinja, krajem jula, Ninković i Vujović, imali su dva kapitalna primjerka od početka ribolovne sezone, od 60 i 65 kilograma.

(Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.