28.2.2020. 13:20
0
Rizikovao život za lajkove: Influenser zaronio pod led i zamalo poginuo
Jason Clark na TikToku ima više od 403.000 pratitelja, a putem Instagrama objavio je informaciju da se zamalo udavio tokom plivanja ispod površine zaleđenog jezera. Misija nije tekla kako je želio, a u jednom je trenutku očajnički pokušavao pronaći izlaz na površinu.

U opisu snimke napisao je kako nikada nije bio tako blizu smrti. 
- Mislio sam da će mi se očne jabučice smrznuti - napisao je on.

Clark skače u rupu, pa pliva isopod leda. Potom staje i pokušava pronaći izlaz iz zamke. Sve ovo zabilježeno je na snimku.

Kada je shvatio da izlaza nema pokušao se vratiti. Međutim, smanjena vidljivost ispod leda, odvela ga je dalje od otvora za zrak.

Također, Clark navodi kako je pokušao sam razbiti led. 

- Ne znam što me natjeralo da pokušam posljednji put. Izgubio sam dah i ništa nisam vidio. Prihvatio sam stvarnost i potpuno odustao - objašnjava Clark.

Srećom, na kraju zamahnuo je rukom prema ledu, te udario u tanki sloj leda i uspio ga probiti.
"People" navodi da se Clark krajnjim naporom uspio probiti kroz led.

Influensker pojašnjava kako su mu bila potrebna dva do tri daha da povrti vid. On dodaje da osoba koja ga je snimala nije prepoznala opasnost situacije u kojoj se našao.

Iako je doživio zastrašujuće iskustvu, Clark je odlučio pokušati ponovno. Pratiteljima je rekao da je napravio sve kako bi misija protekla sigurno. Otvor je bio dovoljno velik da može izići iz vode, bez obzira na nepredviđene okolnosti.

"Drugi je pokušaj bio uspješan. Morate probati dva puta", stoji u opisu objave na Instagramu
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.