28.2.2020. 14:02
1
Sa sjekirom upao u kuću u kojoj mu je žena bila sa ljubavnikom, pa napravio haos
U popodnevnim satima se vratio u istu kuću gdje je zatekao svoju suprugu, pa je, s ciljem da kod nje izazove strah, fizički napao udarajući je drškom sjekire po glavi i uz prijetnje joj uzeo ključeve zajedničke kuće, a kod nje izazvao osjećaj straha i ugroženosti

Zbog “vitlanja” sjekirom u porodičnoj kući na otoku Ugljanu kod Zadra, ispitan je 49-godišnji muškarac zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela prijetnje i oštećenja tuđe stvari, javlja Zadarski.hr.

Postoji osnovana sumnja da je 49-godišnjak 21. februara sjekirom “iscijepao” namještaj u kući muškarca, a potom je i suprugu fizički napao izudaravši je drškom sjekire po glavi. Neslužbeno se doznaje da je 49-godišnjak zapravo suprug žene koja sada živi sa svojim ljubavnikom.

Kako se sumnja, najprije je došao do ulaznih vrata kuće na otoku Ugljanu, te ih nasilno otvorio pomoću sjekire. Nakon što je ušao u kuću, uz prijetnje je fizički napao muškarca, a potom je u dnevnom boravku kuće sjekirom udarao po televizoru, muzičkoj liniji i stolu, te otišao.

U popodnevnim satima se vratio u istu kuću gdje je zatekao svoju suprugu, pa je, s ciljem da kod nje izazove strah, fizički napao udarajući je drškom sjekire po glavi i uz prijetnje joj uzeo ključeve zajedničke kuće, a kod nje izazvao osjećaj straha i ugroženosti.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv muškarca zbog opasnosti od ponavljanja djela, te opasnosti od utjecaja na svjedoke, što je sudac istrage prihvatio i osumnjičeniku odredio istražni zatvor.


(Admir Oručević)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.