14.3.2020. 16:45
0
Prodaja sapuna za mobitele abnormalno skočila zbog straha od koronavirusa
Šta god dotaknete svojim rukama, hranu, bakterije, prašinu, možete prenijeti na svoj mobitel i tako od njega napraviti čuvara bacila. Kako se broj oboljelih od novog koronavirusa povećava skoro iz minute u minutu, sve više ljudi zanima kako održati mobitel čistim, a sada je jedan uređaj za čišćenje postao popularniji nego ranije, piše CNN.

Naime, prodaja proizvoda PhoneSoap (sapun za mobitel) veća je 20 puta u posljednjih mjesec dana nego u isto vrijeme prošle godine. Ovaj proizvod čisti mobitele tako što ih "kupa" u UV zrakama, ali još nije poznato je li to učinkovito za ubijanje virusa Sars-CoV-2, koji izaziva bolest COVID-19.

Kompanija je rasprodala svoje uređaje početkom ožujka, a sada prima narudžbe unaprijed za uređaje koji će biti isporučeni kupcima između 15. travnja i 30. svibnja.

"Koronavirus nije nešto čemu se radujemo, ali je definitivno utjecao na podizanje svijesti o tome da mobiteli i tvrde površine mogu danima biti skladišta bakterija i da ih je važno adekvatno čistiti", kaže Dan Barnes, suosnivač kompanije.

Higijena mobitela je važna općenito, jer su istraživanja ustanovila da oni mogu biti nositelji patogena, među kojima su i bakterije otporne na antibiotike, kaže Mia Lieberman, znanstvenica na Harvardu, koja je testirala efektivnost uređaja PhoneSoap.

Linija proizvoda PhoneSoap uključuje i uređaj PhoneSoap 3, pravokutnu kutiju s UV svjetlošću u koju mogu stati sve vrste mobitela. Kompanija prodaje i novi, veći uređaj, pod nazivom HomeSoap, u koji možete staviti više uređaja.

Suosnivač kompanije PhoneSoap Wes LaPorte izjavio je da kompanija može odgovoriti na veću potražnju, jer je proizvodnja njihovih uređaja podijeljena na Vijetnam i Kinu, pa zatvaranje kineskih tvornica ne utječe na opskrbu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.