14.3.2020. 21:40
0
Jednostavni trikom majka natjerala sina da temeljito pere ruke
Mama iz Njemačke Stefanie Ehlers podijelila je na svom Facebooku genijalan način na koji je natjerala sina da temeljito pere ruke. Pokazala mu je da se virusi i bakterije putem neopranih ruku šire vrlo brzo.

"Pokušavala sam objasniti sinu koliko je važno prati ruke i kašljati u rukav, a ne u svoj dlan", napisala je u objavi.

"Moj eksperiment je upalio i od tada sin uvijek pere ruke sapunom bez pogovora. Pranje ruku postala mu je rutina", dodala je.

Njen trik uključivao je bočicu šljokica i konfetića koje su simbolizirale male viruse. Po njegovim dlanovima prosula je šljokice i konfetiće iz bočica i dlanove je trebao dobro trljati pod vodom da bi ih skinuo sa sebe. Nakon što je dječak detaljno oprao ruke vodom i sapunom konfetići su se skinuli s njegovih dlanova.

Njezin trik postao je viralan, a korisnike društvenih mreža oduševila je njezina domišljatost.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.