21.3.2020. 19:18
0
Dan kada su dronovi šetali pse
Nedavno se na društvenim mrežama pojavio GIF koji prikazuje dron koji šeta psa, a mnogi su pomislili da se radi o još jednoj montaži koja je stavljena u službu očuvanja morala u doba karantina.

Daily News ipak piše o tome da se šetnja zaista dogodila, na Kipru u vrijeme karantina.

Na Twitter-u je moglo da se pročita da se šetnja zbila u Izraelu, ali je Daily News ipak utvrdio da se radi o snimku koji je napravio građanin sa Kipra.

U pitanju je Vakis Demetriou koji je 18. marta na svom Facebook profilu podijelio video na kojem može da se vidi kako dron šeta psa, uz poruku da se radi o 5. danu karantina i želji da se ostane u kući kako se zaraze ne bi dalje širila.

Život se, kako se čini, ubrzano mijenja, te se građani na sve načine dovijaju kako da se iz analognog što lakše presele u online svijet i tako sačuvaju i sebe i zajednice u kojima funkcionišu.


0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.