3.5.2020. 17:42
0
Pogledajte novu taktiku policije zbog nepoštivanja mjera: Prekršilac ide u vozilo Hitne pomoći sa "zaraženim pacijentom"
U jednom dijelu Indije policija je došla do, blago rečeno neobičnog, načina kažnjavanja onih koji prekrše policijski sat.

Ne, nije u pitanju batinjanje motkama, kakvo smo imali priliku vidjeti.

Video nove metode objavila je lokalna policija.

Naime, koga uhvate da krši policijski sat, ubace ga u vozilo hitne pomoći u kojem je pacijent zaražen COVID-19. U pitanju je lažni pacijent, ali prekršioci to ne znaju. I tada kreće haos!

Video pokazuje slučaj kada su policajci zaustavili trojicu muškaraca, koji su, vozeći se na motoru, prekršili policijski sat, a pri tome nisu nosili maske.

"Zašto ste na motoru vas trojica? Zašto nemate maske? Da li znate šta može da se desi ako ih ne nosite?", upitali su policajci.

Odgovor koji su dobili nije im bio zadovoljavajući pa su mladiće na silu ubacili u vozilo Hitne pomoć s lažnim pacijentom, koji počinje i da kašlje.

Tada nastupaju scene kao iz najvećih komedija. Muškarci mahnito pokušavaju pobjeći, „bacaju“ se po vozilu, jedan bježi kroz maleni prozor, lupaju u vrata...

"Ljudi ne shvataju koliko je virus zastrašujući, jer ga ne mogu vidjeti. Ali on može biti bilo gdje. Zbog toga je vlada odredila karantin i policijski čas", rekao je jedan zvaničnik policije.

Zvaničnici policije su još jednom potrvdili da je "pacijent" samo glumac i da muškarci nisu bili ugroženi, ali su istakli još jednom važnost nošenja maski i poštivanja svih mjera koje je propisala država.

 

 

(Nermana Crnčalo)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.