9.8.2020. 19:46
0
Sedam najgorih mjesta za sakriti novac
Ispod dušeka, tepiha, u prljavom vešu, knjigama ili ladicama… Koje god od ovih mjesta da izaberete za čuvanje novca, možete biti sasvim sigurni da će ih lopovi “provaliti” i pronaći.

Malo je vjerovatno da ćete lopove uspjeti da nadmudrite, pošto će im vjerovatno pasti na pamet da ušteđevinu traže baš na mjestima koja se vama čine vrlo neobičnim. Što je još gore, vjerovatno će je i pronaći, s obzirom na to da još uvijek ima ljudi koji odlučuju za “sakrivanje” para po kući, umjesto za štednju u banci koja je, bez sumnje, najsigurnija opcija za čuvanje novca.

Ako se ipak odlučite da novac držite u kući, postoje mjesta na koja ga nikako nemojte ostavljati jer ćete bez njega, ako se lopovi pojave, sasvim sigurno i ostati.

Ispod dušeka

Dušek na krevetu je jedno od prvih mjesta koje će se naći na udaru lopova, a i postalo je “klasika” pa će i oni koji se ovim “poslom” ne bave, sasvim sigurno potragu započeti odavde.

Kućni sef

Potpuno je svejedno da li je sef veliki ili mali, da li ima šifru, katanac ili ključ. Čak iako je pričvršćen za zid ili namještaj, nije garancija da ćete ostati bez njega. Suština je u tome da je on potpuno beskoristan ako može da se odnese iz kuće ili stana.

Ormarići, ladice…

Čak iako novac u ovakvim komadima namještaja držite pod ključem, lopovi su dobro opremljeni svim potrebnim alatima, ali i vrlo izverzirani u obijanju brava.

Stare kese, novčanici, tašne…

Kese nisu prva stvar od koje se kreće u potragu za novcem, ali može da bude od koristi lopovima da ga iznesu iz stana. Najsretnije rješenje nisu ni stare tašne i novčanici, jer im nije nikakav problem da ih pregledaju, izvrnu sve postave i pogledaju u džepićima. Možda se ipak, nešto, u njima i nađe.

Korpe za veš


Tuđe prljave čarape, majice, posteljine i veš ne djeluju primamljivo nikome, još manje da po njima “brlja”, pa se čini kako dobra ideja za čuvanje novca. Međutim, nije naročito teško korpu prevrnuti i iz nje izbaciti sve što ima, ne bi li se došlo do “slamarice”. Tim prije što ovaj posao traje tek minut-dva.

Iza slike ili ispod lampe


Ovo su više filmski prijedlozi za čuvanje novca, ali u realnosti nisu najbolja ideja. Na ovakvim mjestima se ne može sakriti previše novčanica, jer će izgledati upadljivo, a da bi se pregledala potrebno je samo oboriti lampu ili pomjeriti sliku.

“Zakopano blago”


Mala je vjerovatnoća da će dvorište biti mjesto za potragu za novcem, a mala je vjerovatnoća i da će ga neko u njemu skrivati. Ako je pak to opcija, rupa je možda najbolja ideja, ali i ovo rješenje ima nedostataka: zaboravit ćete gdje se nalazi, novac može da pokisne, a njime može da se pozabavi i kućni ljubimac.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.