14.9.2020. 22:46
0
Hercegovačka svadba: Odlazak na dernek u vrijeme koronavirusa
Ovih dana glavna COVID tema svima u Hercegovini su svatovi koji su najveća žarišta koronavirusa.

Prošle sedmice pisali smo o šali s prevrtanjem torte, a bila je i priča kako su Hercegovci uveli novi običaj i tako uz kićenje svatova sada se mjeri temperatura na ulazu u svadbeni restoran.

Međutim, Hercegovci su vam ljudi koji vole svatove i sad su se našli u velikom problemu.

Ne žele oni da mladenci imaju male svatove i tako da se običaji ugase, nego traže načina da se oni ipak održe.

Ipak, žele biti odgovorni u svatovima i zaštite sebe i ljude oko sebe.

Jedan se hercegovački svat napokon dosjetio zanimljivog rješenja. On nije poslao kuvertu nego se ponašao odgovorno i uživao do zore bez bojazni od zaraze koronavirusom.

Vjenčanja ne proteknu uvijek kako je planirano no straha od koronavirusa kod ovog svata više nema, piše Ljubuški portal.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.