3.12.2020. 11:41
0
Nakon 47 godina braka umrli su od koronavirusa iste minute
Patricia i Leslie McWaters proveli su 47 godina u braku. Dobili su djecu, pa unuke, pa praunuke. Nažalost, prošli su tjedan u istoj minuti oboje preminuli od posljedica zaraze koronavirusom.

"Doslovce su sve radili zajedno. Premda smo u šoku, kad sve sagledamo, ovo nije tako veliko iznenađenje jer su neprestano bili zajedno i moram reći da su se jako lijepo zabavili u životu", rekla je jedna od njihove dvije kćeri Joana Sisk za CNN.

Bračni par McWaters dio su crne statistike od više od 268.000 ljudi koliko ih je umrlo u SAD-u. Broj hospitaliziranih slučajeva ondje neprestano raste što jako zabrinjava zdravstvene djelatnike.

Na prvi pogled Patricia i Leslie bili su posve različiti. Ona je bila razumna medicinska sestra, a on veteran koji se samo šalio i umirovljeni vozač kamiona. Ona je bila gazda, kaže obitelj, a on je bio vic-maher. No, ono što su među njima odmah uočili i oni koji bi ih prvi puta vidjeli, bila je iskrena nježnost i briga koju su gajili međusobno, ali i prema drugim ljudima.


Prva je u bolnici završila Patricia, no brzo su joj rekli da ostane kod kuće u izolaciji. Budući da je sama 35 godina radila na području medicine, nije propitivala odluke liječnika premda se nije najbolje osjećala. Tjedan iza toga oboje su završili u bolnici.

Kad su umrli, bolničko osoblje je zaključilo da je razmak u vremenu smrti samo nekoliko sekundi te su onda zapisali isto vrijeme smrti: Utorak, 24. studeni 2020, 16 i 23 sati.


Sisk je rekla da joj je žao što su umrli zbog ove bolesti koju u obitelj nisu otpočetka shvaćali ozbiljno. Sad kad izađu van, ne skidaju masku.

Kći je taj dio posebno naglasila u osmrtnicama kako bi podigla svijest o koronavirusu u nadi da će tako nekome spasiti život. "Ovako moja mama, koja je cijeli život bila medicinska sestra, čak i s neba može nastaviti spašavati živote što joj je iznimno mnogo značilo", reka je Sisk.


(Nermana Crnčalo)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.