3.12.2020. 12:16
0
Adolf Hitler pobijedio na izborima u Namibiji
Političar nazvan po Adolfu Hitleru osvojio je mjesto u parlamentu na namibijskim izborima - ali ističe da ne želi pokoriti svijet, prenose strani mediji.

Piše: Haris Ahbabović

Adolf Hitler Uunona izabran je s 85 posto glasova u bivšoj njemačkoj koloniji, gdje niz ulica, mjesta i ljudi još uvijek nose njemačka imena.

Nakon što je osvojio mjesto na listi vladajuće stranke SWAPO - koja Namibijom vlada od osamostaljenja od apartheida Južne Afrike 1990. godine - političar je za Bild rekao da "nema nikakve veze s" nacističkom ideologijom.

- Otac me nazvao po tom čovjeku. Vjerojatno nije razumio za što se zalaže Adolf Hitler - rekao je njegov imenjak.

Političar je rekao da ga supruga zove Adolf, dodajući da se obično predstavlja kao Adolf Uunone, ali da je bilo 'prekasno' da službeno promijeni ime.

Uunona je na nedavnim izborima osvojio 1.196 glasova, u usporedbi s 213 za njegovog protivnika, čime je dobio mjesto u regionalnom vijeću.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.