20.4.2021. 12:32
0
Made in BiH: najpoznatiji domaći brendovi koji moraju krasiti vaše domove
U vrijeme svjetske pandemije, kako zbog mnogobrojnih graničnih restrikcija, otežanog putovanja, kretanja i sl. svjedoci smo globalnog poskupljenja gotovo svih namirnica - prehrambenih, odjevnih, kozmetičkih i drugih.
Shodno takvim okolnostima, kako bismo ,,izbjegli plaćanje puta'' kako se to narodski kaže kada nešto kupimo što je skupo plus uvozno, vrijeme je da cjenimo ono što imamo unutar svojih granica, što je produkt domaće radinosti, truda i rada. 
 


Cocopat - Handmade with love

Ljepša polovina će se sigurno prepoznati u ovom djelu. Naime, torba nikad dosta: malih, srednjih, velikih, za svečane prilike, za svaki dan itd, žene jednostavno uz svaku kombinaciju moraju imati adekvatnu torbu. Da bi zadovoljio sve potrebe kupaca potrudio se brend Cocopat, sa sjedištem u Busovači. Radi se o ručno izrađenim torbama od najkvalitetnije eko-kože, unikatnim i jedinstvenim. Upravo iz tog razloga postali su brend koji je tražen i van granica BiH, širom Evrope.


Alma Ras - Dodir koji volim

Kompanija Alma Ras svoju proizvodnju je započela, simbolično, na Međunarodni dan žena 1988.godine.  Danas važi za mjesto kvalitetnog finog donjeg rublja i spavaćeg programa. 
Počeli su kao mala, porodična radionica, a sada se vode kao jedan od lidera na bh. tržištu. Tajna uspjeha kompanije Alma Ras krije se u brizi o uoslenicima, zadovoljstvu radnika, ali i kupaca. 
Odabirom visokokvalitetnih prirodnih materijala evropskog porijekla, kao i praćenjem modnih trendova, kompanija je izgradila svoj imidž u pogledu kvaliteta i stila. 


Bosnian Kingdom - odjeća inspirana viševjekovnom historijom

Bosnian Kingdom je grupa mladih ljudi koja je vođena idejom i željom dizajnirala liniju odjeće inspirisanu viševjekovnom historijom Bosne i Hercegovine, njenom kulturom i tradicijom. 
Brend je počeo sa radom 2012. godine sa željom da modu predstavimo kroz  sliku o partiotizmu i domovini. Da je marketing pola posla, pokazuje i činjenica da ovaj brend uporedo sa kolekcijom radi i na sopstvenom reklamiranju putem društvenih mreža što im, svakako, u velikoj mjeri, otvara nova vrata i proširuje interesovanja. 


BeeLuv - prirodna kozmetika koja voli vaše tijelo

Prirodna kozmetika je sve više u trendu, a najčešće asocira na proizvode koji sadrže biljne sirovine (biljna ulja, ekstrakte i eterična ulja) ili proizvode koji nisu testirani na životinjama.
BeeLuv cometics je nastao iz ljubavi prema prirodi i svemu što ona pruža. Ovdje se radi o kombinaciji predivnih putera i njafinijih ulja koji svojom teksturom i mirisom osvajaju na prvi dodir. Iz BeeLuv kozmetike vjeruju da sve najbolje dolazi iz prirode i da je to dovoljno da naša koža, kosa i tijelo budu zdravi i njegovani. Svojim formulama, pakovanjima i dizajnom, pričaju jednostavnu, lijepu i pozitivnu priču.

 

(Semra Šantić)


0
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.