5.5.2021. 21:19
0
Halima Cisse rodila čak devet beba, iako je na ultrazvuku viđeno njih sedam
Dvadesetpetogodišnjakinja iz Malija rodila je devetorke - dvije bebe više, nego što je prikazao ultrazvuk, prenosi Avaz.

Halima Cisse rodila devet beba u Maroku. Vlada Malija finascirala je njen put zbog specijalističke njege.

- Sretan sam, jako sam sretan. Moja žena i bebe su jako dobro - rekao je njen muž.

Radi se o pet djevojčica i četiri dječaka, a devetorke su izuzetno rijetka pojava. Također, mnoge od beba zbog komplikacija ne prežive. Inače, u svijetu su zasad zabilježena samo dva takva slučaja - u Australiji 1971. i u Maleziji 1999. Nijedna beba nije preživjela.

Nakon dvosedmičnog boravka u bolnici u glavnom gradu Malija, Bamaku, donesena je odluka o prebacivanju u Maroko.

Njen suprug je još u Maliju sa starijom kćeri, ali kaže da je u stalnom kontaktu sa suprugom u Maroku te navodi da nije zabrinut za budućnost porodice. Očekuje se da će se majka i njenih devet beba vratiti kući za nekoliko sedmica.

(H. Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.