21.6.2021. 18:19
0
Neobično takmičenje: U Blagaju održano prvenstvo FBiH u mušičarenju
Prvenstvo Federacije BiH u mušičarenju (fly-fishing) održano je u nedjelju na rijeci Buni u Blagaju, a domaćin natjecanja bilo je Udruženje sportskih ribolovaca (USR) "Neretva 1933" Mostar, koje je korisnik ribolovnog prava na području Mostara.

"U prekrasnom ambijentu rijeke Bune na prvenstvu su sudjelovala sportsko-ribolovna udruženja i članovi udruženja iz cijele Federacije BiH, a natjecali su se seniori ekipno i pojedinačno u jednom danu, tri podijeljena sektora, po dva sata. Federalno prvenstvo se prvi put u svojoj povjesti organizira na vodama rijeke Bune, a organizacijom ovog natjecanja rijeka Buna i Blagaj bili su centar okupljanja sportskih ribolovaca i ljubitelja ovog sporta", priopćeno je iz USR "Neretva 1933" Mostar.

Pobjednik prvenstva u kategoriji ekipa je SRD "Vrbas" Donji Vakuf, drugo mjesto zauzela je ekipa SRD "Vrbas" Gornji Vakuf, a treće mjesto pripalo je ekipi SRD Novi Travnik.

U kategoriji pojedinaca prvo mjesto osvojio je Goran Vajzović iz Konjica, drugo mjesto pripalo je Enesu Šišiću iz Gornjeg Vakufa, a na trećem mjestu završio je Muamer Dautbegović iz Donjeg Vakufa.

Almedin Kolonić, koji je na ovom natjecanju bio u svojstvu komesara, izjavio je da su tijekom dana bile izuzetno visoke temperature, ali da su natjecatelji sve to podnijeli, trudili se, kao i da je za to uslijedio rezultat i uspjeh.

Državni sudac u sportskom ribolovu Zijad Sinanović istaknuo je kako je natjecanje proteklo fer i korektno, te da nema primjedbi, a posebno je pohvalio domaćine.

Predsjednik USR "Neretva 1933" Mostar Safet Čano naglasio je da mušičarenje predstavlja nevjerojatan resurs za razvoj sportskog ribolova u gradu Mostaru.

"Organizacija ovog prvenstva bila je odlična prilika USR-u i natjecateljima iz cijele Federacije BiH za razmjenu iskustava. Također koristimo priliku kako bismo ukazali na važnost autohtone mekousne pastrve, čije očuvanje predstavlja prioritet u radu Udruženja. Isto tako, ovakva natjecanja prilika su da pokažemo prirodne ljepote kojima raspolaže naša država", stoji u priopćenju.

(Fena)

Blagaj
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.