31.7.2022. 12:23
0
Prije 20 godina snimljena je najbolja nogometna reklama svih vremena
Najveća nogometne zvijezde s početka 2000-ih prije 20 su godina glumile u najboljoj nogometnoj reklami svih vremena. Firma Nike skupila je uoči Svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji najjača nogometna imena na svijetu i uključila ih u kampanju u kojoj je nastala kultna reklama The Cage.

U reklami gledamo isječke sa zatvorenog turnira na brodu u kojem se igra tri na tri u kavezu na male golove. Ronaldo (Brazilac), Henry, Crespo, Nakata, Totti, Ronaldinho, Davids i Mendieta igraju, a tko primi gol, biva izbačen s broda usred oceana. Cijelu tu predstavu vodi Eric Cantona.

Legendarna je scena posljednjeg gola, koji Henry zabije tako da skoči preko Tottijevih leđa dok ovaj veže tenisicu. Sve se to događa uz zvukove Elvisove pjesme Little Less Conversation, prigodno dorađene za dinamičnu reklamu.




EKipe i igrači koji su nastupili u reklami:

Triple Espresso: Thierry Henry , Francesco Totti, Hidetoshi Nakata

The Onetouchables: Patrick Viera, Paul Scholes, Ruud van Nistelrooy

Toros Locos: Freddie Ljungberg, Javier Saviola, Luis Enrique

TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Ceberus: Edgard Davids, Lilian Thuram, Sylvain Wiltord

Os Tornados: Luis Figo, Ronaldo, Roberto Carlos

Funk Seoul Brothers: Ronaldinho, Denilson, Seol Ki-Hyeon



Tutto Bene: Fabio Cannavaro, Tomaš Rosicky, Rio Ferdinand

Equipo del Fuego: Hernan Crespo, Gaizka Mendieta, Claudio Lopez


(Admir o.)

Reklama
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.