17.8.2022. 13:45
0
Vozač bez svijesti prešao 25 kilometara autoputem. Policija ga zaustavila na dovitljiv način

Vozač bez svijesti viđen je sa svojim Renault Cliom na E314 iz Genka u smjeru Halena, u Belgiji.

Zahvaljujući tempomatu i Lane Assist sistemu pomoći vozaču (sistem za zadržavanje vozila u prometnoj traci), automobil je mogao samostalno ostati u traci, i to čak 25 kilometara.

Očigledno su vozačeve ruke ostale na upravljaču pa je sistem bio aktivan.

Kako prenosi HAK revija, vozači koji su se vozili autoputem primijetili su da se Renault Clio kreće lijevo-desno unutar prometne trake i obavijestili policiju.

Savezna cestovna policija i policijski CARMA tim na kraju su usporili automobil do potpunog zaustavljanja vozeći ispred Clija.


To što niti jedno vozilo nije bilo oštećeno prilikom njegovog zaustavljanja najbolji je dokaz da pomoć pri vožnji nije nepotreban luksuz.

“Nekoliko svjedoka prijavilo je kako je automobil s vozačem bez svijesti vozio prilično velikom brzinom po E314”, rekla je policija CARMA.

Svjedoci su vidjeli vozača bez svijesti u automobilu. Neki od njih pokušali su privući pozornost vozača sirenom, što je dobar pokušaj, ali nažalost nije bilo odgovora.

Još nije jasno što je uzrokovalo njegovu nesvijest, pa je u nesvjesnom stanju prebačen u bolnicu. Njegovo zdravstveno stanje nije poznato.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.