16.11.2022. 11:30
0
Kinez postao viralni hit: Istrčao troiposatni maraton uz cigaretu
Kinez koji je u Guangzhouu otrčao maraton s cigaretom u ustima postao je zbog svog bizarnog poteza internetska senzacija.

Čovjek, koji je poznat pod nazivom ujak Chen, čitavo vrijeme je trčao ne odvajajući se od duhana, a fotografije njegovog pothvata brzo su se počele širiti društvenim mrežama.

Chen je stazu od 42 kilometra uspio prevaliti za tri sata i 28 minuta, što je bilo dovoljno dobro za 574. mjesto od oko 1500 takmičara tog dana.

Ovo nije prvi put da je Chen učinio ovakvo nešto. Vjeruje se da je sudjelovao i na maratonu u Guangzhouu 2018. i maratonu u Xiamenu 2019. te da je tada također popušio kutiju cigareta.

Otkako je postao viralan, mnogi ljudi na internetu kritizirali su njegov postupak te su pisali kako mu se ne bi smjelo dopustiti da puši u utrci.

"Jadni trkači oko njega", napisao je jedan komentator.

Međutim, ne postoje nikakva pravila o pušenju na maratonskim stazama, ne samo zato što se odvija vani već i zato što je ideja o nepušenju tokom tog događaja uvriježena, prenosi Index.hr.

Čini se kako je Chen odlučio iskoristiti tu "rupu" za uživanje u poroku čak i dok se bavi zdravom aktivnošću.

(A. Balićevac)

 

Maraton
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.