28.11.2022. 15:13
0
Automehaničar iz BiH: Ovo je zlatno doba mehanike, pogledajte šta sve stari mercedes nema
Poznati automehaničar iz Bihaća “Bagrameli” svakodnevno na svom Facebook profilu objavljuje sve zgode i nezgode iz radionice.

Posljednja objava skupila je za manje od 24 sata preko 10.000 lajkova, a mnogi su se u komentarima složili sa vlasnikom automehaničarske radnje.

Naime, on je snimio video iz starog Mercedesa 124 kojeg je nazvao stari did, te krenuo objašnjavati šta sve starija vozila nemaju, a novija vozila imaju, a na kraju ustanovio kako je ovo zlatno doba za automehaničare.

“Nešto razmišljam šta su to automehaničari prije 30-40 godina popravljali na ovim starim autima. Kako je mom ocu rahmetli uspjelo za rukom poći da odhrani mene i moju familiju u ta vremena i postići sve šta je u životu postigao popravljajući ove automobile. Evo ga ide ko svaki drugi. Nema DPF, EGR, nema SCR sistem, nema piezo električne dizne, nema regulator pritiska, nema električnu klapnu gasa, nema senzor radilice, nema senzor bregaste, nema DSG mjenjača, nema 16 aluminijskih oscilirajućih ramena, nema električne ručne kočnice, nema ovo, nema ono, a ide”, govori u videu.

Na kraju se zahvaljuje, kako kaže, što živi u zlatno dobra automehanike, ali mu nije jasno šta su popravljali stari automehaničari.

“Kako su ti ljudi prije sklapali kraj sa krajem, nije mi jasno. Evo tek sad postajem svjestan činjenice da živim u zlatno doba automehanike i da sam stvarno sretan čovjek. Ne do dragi Bog da nekome na um padne ovako šta ponovo napraviti i pustiti u promet pa to bi bila katastrofa širokih razmjera”, završava u šaljivom tonu vlasnik.

Pogledajte video OVDJE.



(Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.