4.12.2022. 17:35
2
"Supermen" iz Užica: Ima 74 godine i prijavio se na služenje vojnog roka
Milovan Milutinović iz Užica poznat je kao Supermen koji punom parom trenira i u poznim godinama. Diplomirao je prošle jeseni na Fakultetu za fizičku kulturu, a ove upisao master studije.

Ipak, ni to mu nije bilo dovoljno, pa se sada odlučio prijaviti i na dobrovoljno služenje vojnog roka.

- Prijavio sam se u Regrutni centar Užice, popunio prijavu koja je proslijeđena u vojnu komandu u Valjevo. Istog dana sam ministru Milošu Vučeliću poslao svu papirologiju, sa molbom da me prime u dobrovoljno služenje vojnog roka po drugi put. Prvi put sam vojsku služio prije više od pola vijeka – kaže za RINU Milovan, prenosi Glas Srpske.

Kaže kako želi omladini biti pozitivan primjer kako bi se što više njih prijavilo na služenje vojnog roka. Kako kaže, fizički i psihički apsolutno je spreman da ponovo obuje vojničke čizme i obuče uniformu.

- Svi parametri su mi kao kod tridesetogodišnjaka. U mojim godinama neki su napustili ovaj svijet, neki ne mogu da ustanu iz kreveta, ja želim dokazati da i ukoliko pređete sedamdesetu to ništa ne znači, možete živjeti kao mladić. Volio bih da omladina slijedi moj primjer. Da živi zdravo i da se ne libe prijaviti na služenje vojnog roka. Ako mogu ja, mogu i oni, kaže užički Supermen.

Odgovor od Ministarstva odbrane Srbije još uvijek čeka, ne bi bio iznenađen ni da ga odbiju, ali Milovan neće odustati.


(Admir O.)

Supermen
2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.