15.12.2022. 12:35
1
Mladić dobio paralizu lica jer je sedam dana gledao utakmice Svjetskog prvenstva: Usne mu otišle u stranu i nije mogao micati kapke
Jedan 26-godišnji muškarac iz Kine je dobio paralizu lica, nakon što je proveo nekoliko noc´i gledajuc´i fudbalske utakmice Svjetskog prvenstva u Katru, cijele sedmice.

Svjetsko prvenstvo je uvijek uzbudljivo vrijeme za sve ljubitelje fudbala širom svijeta, ali praćenje akcije je ogroman izazov, naročito tokom grupne faze takmičenja, a još više kada je zemlja domaćin u veoma različitoj vremenskoj zoni.

Tako ima nepokolebljivih navijača koji će žrtvovati san noćima zaredom kako bi bili sigurni da ne propuste slučajno ni jednu utakmicu.

Nažalost, to može uzeti užasan danak na zdravlje osobe, kao što je nedavno nažalost saznao 26-godišnji muškarac u Kini

26-godišinji mladić Cao, kineski fudbalski navijač iz Wuhana je gledao ne jednu noć, već cijelu sedmicu fudbalske utakmice pokušavajući da odgleda sve utakmice Svjetskog prvenstva završio je u bolnici sa paralizom lica.

Iako se Kina nije čak ni kvalifikovala za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Katru, Cao bi sebi stavio prioritet da se poslije posla vozi pravo kući i gleda utakmice od 18h do 6h ujutru, a zatim da ide na posao nekoliko sati kasnije.

Ovaj 26-godišnji muškarac je nekoliko dana bio dobro, ali nije prošlo mnogo vremena prije nego što je počeo da primjećuje da nedostatak sna uzima danak na njega. Ali tada je već bilo kasno po njegovo zdravlje.

 “30. novembra sam spavao dva sata nakon što sam odgledao meč, a kada sam se probudio, osećao sam se izuzetno umorno. Nisam mnogo razmišljao o tome i odlučio sam da se malo odmorim u kancelariji, ali poslije nekog vremena izgleda da se moje stanje nije popravilo i to je uticalo na moj napredak u radu", rekao je Cao kineskim novinarima.

Nažalost, gore je tek dolazilo. U jednom trenutku, Cao je osjetio kako mu se usne iznenada naginju u stranu i nije mogao da pomjeri kapke. Nije paničario, misleći da je to samo privremeno, ali su se simptomi samo pogoršavali i počeli da mu ometaju rad, pa je konačno odlučio da ode u bolnicu.

Gospodinu Caou je dijagnostikovana paraliza lica i morao je da se podvrgne specijalizovanom tretmanu da bi ublažio simptome, ali se očekuje da će se na kraju potpuno oporaviti.

Ljekari vjeruju da je nagomilani nedostatak sna, uz hladno vrijeme i jak povjetarac izazvao paralizu i savjetovali su ostalim ljubiteljima fudbala da ne slijede Caov primer.

(A. Balićevac)

1
ZANIMLJIVO
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.