8.6.2023. 12:25
0
Pomahnitala koza napala planinarke: Žena pala 20 metara u provaliju, druga se onesvijestila
FOTO: Twitter
Pomahnitala koza napala je planinarke dok su se šetale: jedna je pala u provaliju od 20 metara, dok su druge dvije povrijeđene.

Divlja planinska koza gurnula je nizozemsku turistkinju s litice te napala njene dvije prijateljice dok su pješačile u španskom gorju Alpujarra.

Agresivni kozorog nasrnuo je na 64-godišnju ženu i gurnuo je s ruba strme litice te je nesretna Nizozemka pala u provaliju od 20 metara. Nakon toga nasrnuo je na dvije Belgijke, koje je srušio, a jedna je izgubila svijest.

Njih je pronašao lokalni pastir, a spasilački helikopter prevezao ih je u bolnicu. Međutim, spasioci nisu uspjeli odmah pronaći Nizozemku te su akciju potrage nastavili tek idući dan zbog lošeg vremena.

Kada su je pronašli, žena je bila živa, ali imala je dva slomljena zgloba i bila je pothlađena.

Stručnjaci kažu da je trenutno sezona parenja planinskih koza u španskoj regiji, što znači da su iberijski kozorozi posebno agresivni. Vjerovatno se osjećao i ugroženim zbog planinarki na svojem teritoriju te je branio stado, piše Daily Mail.

Španska planinska koza sve češće dolazi u kontakt s ljudima zbog sve više turista na tom području.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.