14.10.2015. 14:57
0
Djeca i mladi bi trebali izbjegavati konzumiranje gaziranih sokova
Njemački pedijatri upozoravaju kako su na osnovu istraživanja zaključili da bi djeca i mladi trebali izbjegavati konzumiranje gaziranih sokova, dodajući kako mladi ipak mogu uzimati gazirane sokove samo u ograničenim količinama.
Zbog visokog sadržaja kofeina, šećera i kiseline, njemački pedijatri savjetuju da djeca školskog uzrasta mogu gazirane sokove piti samo u posebnim prilikama.

Dr. Ulrich Fegeler iz njemačkog Udruženja pedijatara je izjavio da je, kao i kod brojnih stvari u životu, količina, a ne sadržaj ono što može nanijeti štetu ljudskom zdravlju.

Prema njegovom mišljenju, djeca i mladi bi trebali izbjegavati konzumiranje gaziranih sokova zbog visokog sadržaja kofeina, šećera i kiseline upozoravajući da je kombinacija šećera i kiseline posebno štetna za zube i zubnu gleđ.

Naglasio je kako ipak roditelji djeci povremeno, odnosno u posebnim prilikama, mogu davati i više od jedne čaše gaziranih pića.

(Anadolija)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.