11.11.2015. 12:55
0
Prirodni lijekovi za svrab i peckanje u predjelu međunožja
Skoro ne postoji žena koja se nije suočila sa neprijatnim svrabom ili peckanjem u predjelu međunožja. Ovako nešto nikako ne treba ignorisati, jer može doći do ozbiljnijih problema.

Problemi koji prate infekcije vagine obično su nadraženost vagine, peckanje, svrab i pretjerano lučenje sekreta. Osim savjeta koje vam može dati ginekolog, vaginalne infekcije možete riješiti i prirodnim putem.

Protiv svraba i peckanja jedno od rješenja je čaj od ruzmarina. Ovim čajem možete da perete intimne dijelove tijela ili da ga samo nanesete vatom na vaginalni otvor. Takođe, možete i da pijete čaj od ruzmarina ako vas peče vagina, tako što ćete preliti jednu kašikicu sušenog ruzmarina sa jednom šoljom vruće vode, ostaviti deset minuta da odstoji, a zatim ga procijedite i spreman je za konzumiranje. Pijte do četiri šolje na dan ako imate gljivičnu infekciju.

Ukoliko vas muče gljivice jedan od prirodnih lijekova je i bijeli luk. Možete da isjeckate bijeli luk i nanesete ga na inficirani dio. 

(Kurir / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.