14.3.2016. 12:48
0
Pacijenti više vjeruju empatičnim liječnicima
Pacijenti su znatno zadovoljniji pruženom zdravstvenom skrbi ako vjeruju da njihov liječnik pokazuje empatiju, sugerira istraživanje provedeno u SAD, a prenose mediji.

Isto tako, stupanj zadovoljstva pacijenata nije bio povezan s eventualnim traženjem drugog liječničkog mišljenja, znanjem o medicini ili tipom tretmana kojem su bili podvrgnuti.

Vrijeme provedeno u čekanju na pregled ili trajanje pregleda su pacijentima bili manje važni, piše Journal of Hand Surgery.

Istraživači iz Massachusetts General Hospital su se koristili podacima prikupljenima od 112 pacijenata prosječne dobi oko 50 godina.

(FENA)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.