2.4.2016. 14:20
0
Dragi roditelji, naučite djecu da novcem ipak ne možete sve kupiti!
Režiser Nima Raoofi iz Australije napravio je kratki film pod nazivom "Moje cipele" koji šalje izuzetno snažnu poruku.

Prije ili kasnije u životu, svi dođemo u situaciju kada mislimo da je novac sve što nam treba, da bi bili sretni ili da nam je potrebno još nešto. Najviše su nam se te situacije dešavala, kada smo bili djeca, ukoliko smo silno željeli novi bicikl, dres nekog poznatog igrača ili neke dobre tene, koje su tako dobre, da samo što ne hodaju same.

Potaknut ovim razmišljanjima, ovaj režiser je htio da da svoj doprinos pri odgajanju djeteta, ali i da usmjeri roditelje, da djeci trebamo odmalena pokazati da novcem ipak ne možete kupiti sve.

Ovaj kratki film počinje prizorom siromašnog dječaka, razderanih pantalona i tena, kojem se djeca smiju. Pogođen izrugivanjima dječak je odlučio da prošeta i nailazi na drugog dječaka.

U prilogu koji slijedi pogledajte zašto ipak novcem ne možete kupiti sreću!

(Anesa Agović)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.