14.5.2016. 17:10
0
Izgleda 15 godina mlađe, jer se odrekao alkohola na 500 dana i izgubio preko 35 kilograma
Muškarac koji je, prema vlastitim riječima, svakodnevno punih 12 godina konzumirao alkohol, na društvenim mrežama se pohvalio drastičnom transformacijom nakon 500 trijeznih dana.

Korisnik Reddita koji se predstavlja nadimkom Meatteo priznao je da ga je alkohol gotovo ubio, no iako je više puta pokušavao prestati piti tek je sada uspio izdržati duži vremenski period bez alkohola. Njegovo ga je tijelo pritom nagradilo, to više što je nakon tri mjeseca počeo i trčati.

"Pio sam tri gajbe piva i još nekoliko Jim Beama sedmično. Ovo je najduže koliko sam izdržao bez alkohola, ali želim vam reći da ako ja mogu, možete  vi", rekao je Meatteo, dodajući da mu je već bilo "zlo od toga što mu je stalno zlo".

Uz izbacivanje alkohola i trčanje, izgubio je i više od 35 kilograma, a prijatelji mu sada kažu i da izgleda 15 godina mlađe nego ranije.

"Krenite korak po korak, dan po dan. Odredite sebi male, ostvarive ciljeve. Vježbajte i pazite kako jedete. Izbacite alkohol iz svoga doma, a ako i posrnete, nemojte se predugo gristi nego nastavite dalje u željenom smjeru", savjetovao je Meatteo koji je na društvenim mrežama napravio pravu malu antialkoholičarsku revoluciju, piše index.hr.

 



Anesa Agović
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.