9.7.2016. 9:00
0
Iznenađeni? Prva stvar koju trebate napraviti kada ‘izgorite’ na suncu
Nemojte se izlagati suncu bez odgovarajuće UV zaštite, a pogotovo ne u najtoplijim periodima od 11 do 16 sati. Ako vam se ipak dogodi opeklina od sunca, poslužite se ovim trikom.

Jeste li ikada zaspali na plaži, i otkrili da vam je dio kože postao toliko crven i bolan da to ne možete podnijeti? Prvi poriv vam je vjerovatno da na kožu nansete led ili neki hladan predmet, no to nije najbolje rješenje. Umjesto toga naspite čašu mlijeka. 

Šta vam je potrebno? 
Čista pamučna krpa, mala posuda, mlijeko, par kockica leda.

Šta trebate napraviti? 
Naspite mlijeko u posudu, dodajte led, pa pustite da se krpa namoči u ovoj mliječnoj tekućini. Hladnu krpu namočenu u mlijeko prislonite o dio kože koji ste opekli. 

Zašto pali ovaj trik? 
Bjelančevine iz mlijeka obložit će kožu i pomoći joj da se brže oporavi za razliku od obične vode koja će ispariti u kontaktu sa zagrijanom površinom.


(Anesa Agović / Zadovoljna.hr)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.