3.8.2016. 17:34
0
Ako se ne znojite tokom ljeta za vas postoji opasnost po život!
Anhidroza je nesposobnost normalnog znojenja. Iako možda ne zvuči kao ozbiljno stanje, anhidroza može biti opasna po život, a u najgorim slučajevima izaziva komu. Ova bolest je nemogućnost proizvodnje znoja ili je ta proizvodnja vrlo mala, piše “Dnevno“…

Kožne bolesti, oštećenja na koži, toplotni udar, dijabetis, dehidracija, ili neki neurološki poremećaji mogu biti uzrok ovoj bolesti. Na primjer, znojne žlijezde se blokiraju kod kožnih bolesti.

Simptomi anhidroze su: grče vam se mišići i osjećate slabost, srce vam jako lupa, imate crvenu kožu, ne znojite se ili se znojite vrlo malo, promijenio se miris tijela, i imate halucinacije.

Koža oboljelih je suha. Oni ne podnose toplinu zbog nedostatka termoregulacije. Ovakav poremećaj u znojenju lako može dovesti do iscrpljenosti vrućinom ili vrlo opasnog toplotnog udara.

Bolesnicima se savjetuje izbjegavanje napornih fizičkih aktivnosti i toplote.

Posjetite doktora ako sumnjate kako vam nešto nije u redu sa znojenjem.

(Merima Druškić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.