1.9.2016. 20:20
0
Pobijedite stres za minut: Trik koji uvijek upali
Stres je postao naša svakodnevica. Naš mozak tokom dana procesuira 40 do 60 hiljada misli, a većina njih vrti se oko briga oko stvari koje su se dogodile, koje se događaju ili koje će se tek dogoditi.

Negativne misli su one koje se stalno ponavljaju, te nas najviše okupiraju, a time i umaraju.

Isprobajte ovu tehniku protiv stresa:

1. Udobno se smjestite, zatvorite oči i fokusirajte se na zvukove oko vas. Beba koja plače, kolege koje kucaju po tastaturi kompjutera, automobili u saobraćaju...

2. Udahnite duboko i izdahnite, kao kada želite da se koncentrišete.

3. Nastavite s dubokim disanjem pet puta zaredom i maksimalno se fokusirajte na to.

4. Tokom disanja, osluškujte vazduh od samog ulaska u vaše tijelo kroz nozdrve, dok puni vaša pluća do izlaska iz vašeg tijela tokom izdisaja. Pokušajte da osjetite da li je vazduh koji izlazi topao ili hladan.

5. Uz pomoć čula sluha, vaš mozak će na trenutak zaustaviti ponavljajuće negativne misli.

(CDM/Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.