17.10.2016. 21:00
0
U HNK upitna nabavka cjepiva protiv gripe: Gripe još nema, a do njene pojave postigla bi se zaštita
Na području Hercegbosanske županije još uvijek nisu provedene potrebne aktivnost oko nabavke cjepiva protiv sezonske gripe, izjavila je Feni ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo te županije dr. Dijana Mamić.

Po njezinim riječima, Zavod  je u sklopu poziva na Program potpore zdravstvenim ustanovama, koji Vlada ove županije svake godine raspisuje, prijavio program cijepljenja protiv gripe rizičnih skupina u koje spadaju kronični bolesnici, starije osobe i zdravstveni djelatnici.

- To još nije riješeno, još nismo dobili obavijest niti o raspodjeli sredstava, niti hoćemo li uopće dobiti sredstva i koliko - kazala je Mamićeva.

 Dodala je kako je optimalno vrijeme za cijepljenje upravo sada.

- Gripe još nema, a do njene pojave postigla bi se zaštita, odnosno formirala bi se antitijela – naglasila je ravnateljica Zavoda.

Zainteresiranih za cijepljenje ima, još se vrše upisi i registracija, a ukoliko bi se dobilo cjepivo, kao i svake godine, raspodjela bi se vršila sukladno broju stanovnika općina.

Cjepivo se uglavnom podijeli umirovljenicima, kroničnim bolesnicima, socijalno ugroženim i ostalim građanima koji se na vrijeme upišu u pravo na besplatno cjepivo.

Osim njih, pravo na besplatno cjepivo očekuju i medicinsko osoblje, Udruženje dijabetičara Livno, članovi udruge paraplegičara i oboljelih od dječje paralize, djeca s posebnim potrebama, te osoblje i štićenici dvaju staračkih domova na prostoru Tomislavgrada.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.