28.10.2016. 13:05
0
Danas se obilježava Dan moždanog udara: Veliki broj slučajeva moždanog udara u svijetu
FOTO: Ilustracija
Svjetski Dan moždanog udara u Tuzli će biti obilježen brojnim aktivnostima, radionicama, tribinama, na kojima će javnost biti upoznata s preventivama faktora i životnih navika, kao i prepoznavanja znakova moždanog udara, te brzine reagiranja na njih, sa svrhom unapređenja kvalitete života.

Projekt implementira Udruženje studenata Medicinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli „Medicus“ i Klinika za neurologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

U cijelom svijetu se 29. oktobar obilježava kao Svjetski dan moždanog udara, kako bi se javnost upozorila o prirodi i visokom broju slučajeva moždanog udara, njegovoj prevenciji i tretmanu stanja.

Obilježavanje ovog datuma je pokrenuto 2006. godine od strane Svjetske organizacije za moždani udar (WSO), te se na taj dan facilitiraju događaji s naglaskom na edukaciju, testiranja i inicijative kako bi se poboljšali štetni efekti moždanog udara širom svijeta, saopćeno je iz Udruženja studenata „Medicus“.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.