1.11.2016. 12:00
0
Sufinansiranjem vantjelesne oplodnje u Banjoj Luci rođeno šest beba
Grad Banja Luka će ove godine podržati 12 zahtjeva za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje, u ukupnom iznosu od 30.000 KM. Pojedinačni iznos koji će biti dodijeljen je 2.500 KM.

U gradskom Odjeljenju za društvene djelatnosti navode da su zaprimljena 34 zahtjeva, za sufinansiranje troškova jedne procedure asistirane reprodukcije (vantjelesne oplodnje).

Pristigle zahtjeve rješavala je Komisija za dodjelu jednokratne novčane pomoći za podršku pronatalitetnoj politici Grada Banja Luka te konstatovala da 33 zahtjeva ispunjavaju uvjete propisane pravilnikom.

Komisija je izvršila bodovanje na osnovu utvrđenih kriterija i izradila rang-listu prioriteta.

Radi podrške pronatalitetnoj politici, Grad Banja Luka od 2009. godine (izuzev 2014. godine) sufinansira troškove jedne procedure vantjelesne oplodnje.

Po podacima gradskog Odjeljenja za društvene djelatnosti, u tom periodu pozitivno su riješena 84 zahtjeva za šta je izdvojeno 218.800 KM.

U ovom odjeljenju raspolažu informacijama da je procedurama vantjelesne oplodnje, sufinansiranim budžetskim sredstvima Grada, dosad rođeno šest beba.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.