16.11.2016. 17:31
0
Prikupljeno 150 doza krvi tokom akcije 'Krv nam je svima ista'
Mirovni volonteri projekta ''PRO-Budućnost'' su prikupili ukupno 150 doza krvi tokom današnje akcije dobrovoljnog darivanja krvi "Krv nam je svima ista", organizirane povodom Svjetskog dana tolerancije.

Mirovni aktivisti su u Brčkom, Istočnom Sarajevu, Prijedoru, Sanskom Mostu, Sarajevu, Travniku, Šamcu i Zenici uspjeli animirati građane da se priključe ovoj kampanji, ali su i sami donirali krv, te na taj način poslali poruku da nije dovoljno samo pričati o konkretnim akcijama, nego da je potrebno vlastitim primjerom voditi druge, saopćeno je iz Catholic Relief Services.

Inicijativa i naziv kampanje su potekli od mladih ljudi iz navedenih općina. Aktivisti i građani su pokazali da je život jedan, da nema cijenu i da nam je, kako i sam naziv kampanje kaže, krv svima ista.

Kampanja "Krv nam je svima ista" provedena je u okviru projekta ''PRO-Budućnost'' Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), koji implementira Catholic Relief Services (CRS) u saradnji s Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u Bosni i Hercegovini.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.