19.11.2016. 21:43
2
Imate upalu grla? Ovaj trik za četiri sata otklanja sve bolove
U slučaju da vas je zadesila upala grla, toliko jaka da ni pljuvačku ne možete od bolova da gutate, otkrivamo vam stari narodni lijek koji za četiri sata otklanja bol, a sve što vam je potrebno jeste kim, piše “Informer“.

Priprema:

Prelijte 80 g samlevenih sjemenki kima s 200 ml vode i kuhajte na laganoj vatri 15 minuta. Dobićete gustu, rastegljivu smjesu koja pomalo liči na talog od kafe. Procijedite to pa dodajte 50 ml vode, stavite na šporet, dok ne proključa, a zatim sklonite. U smjesu dodajte supenu kašiku konjaka ili vinjaka.

Uzimajte svakih pola sata po jednu kašiku, i tako četiri sata. U slučaju da je upala teža, uzimajte ovaj lijek i više od četiri sata.

(Informer/Merima Druškić)

GrloUpala
2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.