28.11.2016. 10:59
0
U Sarajevu poboljšanje kvalitete zraka usljed vjetra i najavljenih padavina
U Sarajevu je došlo do poboljšanja kvalitete zraka usljed općih vremenskih uvjeta, vjetra i padavina koje su najavljene - potvrdio je Feni stručni saradnik iz Sektora životne sredine Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH Enis Krečinić.

Naveo je da je na mjernoj stanici Bjelave jutros u 8 sati zabilježena vrijednost od 57 mikrograma čestica prašine što je, ističe, ispod tolerantne vrijednosti.

- Jučer smo imali to prekoračenje i dnevni prosjek na mjernoj stanici Bjelave iznosio je 96 mikrograma, što je za gotovo 100 posto više nego što je dozvoljeno - naglasio je Krečinić.

Ostale mjerne stanice u Sarajevu trenutno ne rade, jer Zavod za javno zdrastvo, kako navodi, nije uspio na vrijeme da realizira tendere, odnosno nabavku opreme.

- U Zenici imamo povećanje i sumpora i prašine, dok na ostalim mjernim stanicama kojima upravljamo trenutno je situacija zadovoljavajuća - kazao je Krečinić.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.