22.1.2017. 17:48
0
Mlade Sarajlije šalju poruku da su osobe s invaliditetom korisni članovi društva
Neformalna grupa građana iz Sarajeva, umreženih s ciljem da pomažu osobama s invaliditetom i pokažu da su i oni korisni članovi društva, posjetila je danas Udruženje za podršku osobama s intelektualnim teškoćama na području Kantona Sarajevo ''Oaza'', u okviru Projekta ''Ispunimo srca, vratimo osmjeh''.

Članovi grupe štićenicima su predstavili profesije kojima se bave. Među njima su bili novinari, frizeri, sportisti, ugostitelji.

Uime grupe građana Azira Softić Feni je kazala da su na ovaj način željeli ukazati da ovakve, ali i druge poslove, mogu raditi i osobe s invaliditetom.

- Širimo ideju da o osobama s invaliditetom treba pričati svaki dan, a ne u povodu određenih datuma. Mi smo počeli u decembru prošle godine, sada smo nastavili, a trudit ćemo se da ovo postane tradicija - istakla je Softić.

Naglasila je da mladi ljudi okupljeni u grupi imaju dovoljno volje i kreativnosti i da će u budućnosti pokazati vrijednosti i kvalitete osoba koje imaju određene invaliditete.

Najavila je da će u narednom mjesecu posjetiti već treće udruženje i družiti se sa štićenicima.

Direktor ''Oaze'' Armin Smajlović istakao je da je ovo pravi primjer inkluzije i da se osobe s invaliditetom na ovaj način osjećaju prihvaćenim i voljenim.

- Ovakva druženja, pogotovo s mladim ljudima,  znače nam puno - naglasio je Smajlović te najavio da od ovog događaja kreću s aktivnostima u 2017. godini.

Udruženje ''Oaza'' je osnovano 1960. godine, a trenutno ima 550 registriranih korisnika.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.