27.1.2017. 21:15
0
Spasila život kćerki zahvaljujući objavljenoj slici na Facebooku
Tara Taylor iz Nashvillea na Facebooku je ponosito okačila fotografiju svoje trogodišnje kćerke Rajli. Očekivala je pozitivne komentare od strane prijatelja, a dvoje njih je primijetilo nešto čudno na fotografiji: svjetlost u djevojčičinom lijevom oku bila je jača nego u desnom.

Većina ljudi bi pomislila da je riječ samo o jakom odsjaju blica foto-aparata, no srećom, ovi prijatelji znali su šta bi to moglo da bude.

“Hej, sigurna sam da nije ništa, vjerovatno je samo blic, ali tvojoj kćerki se jedno oko više sjaji pa bi to možda trebalo provjeriti, možda ima problem s tim okom”, napisali su Tari prijatelji, ispričala je mama.

Tara je odlučila da posluša savjet i da odvede kćerku kod doktora i zaista, on je djevojčici dijagnostikovao rijetku bolest oka koja može da uzrokuje gubitak vida pa čak i smrtni ishod, ali ako se otkrije na vrijeme, to može da se spriječi.

Doktori navode kako je glavni problem kod ove bolesti što djeca ne žele da kažu da imaju problem s jednim okom, pa se bolest otkrije tek kada imaju problem s oba.

Bolest se većinom otkrije na neobične načine, a među njima je i ovaj slučaj.

Tara je izjavila da je zahvalna prijateljima što su pomogli i time spriječili razvoj bolesti.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.