31.1.2017. 10:24
0
Morski psi u tretiranju plućne fibroze
Novi lijek razvijen u Australiji imitira funkciju dijela imunološkog sustava morskih pasa te može pomoći u tretiranju idiopatske plućne fibroze, prenose mediji.

Znanstvenici s La Trobe University u Melbourneu pojašnjavaju kako je novi lijek inspiriran djelovanjem antitijela iz krvi morskih pasa.

Provjere učinkovitosti lijeka nazvanog AD-114 provedene u laboratoriju imaju obećavajuće rezultate, a testiranja na ljudima će početi sljedeće godine.

Zasad se pokazalo kako AD-114 može uništiti stanice koje uzrokuju idiopatsku plućnu fibrozu.

Simptomi idiopatske plućne fibroze uključuju progresivno povećanje poteškoća s disanjem, posebno tijekom tjelesne aktivnosti, te uporan suhi kašalj.

Za idiopatsku plućnu fibrozu trenutno nema odgovarajućeg lijeka, pa su terapije usredotočene na ublažavanje simptoma i usporavanje razvoja bolesti.


(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.