3.2.2017. 14:00
0
U Srebrenici u nedjelju besplatni ginekološki pregledi
U organizaciji Udruženja "Sjaj“ Srebrenica, u srebreničkom Domu zdravlja u nedjelju će biti organizirani besplatni ginekološki pregledi koje će vršiti šefica ginekološkog odjeljenja Plave poliklinike u Tuzli Fatima Dautbašić-Klempić, specijalista ginekologije i akušerstva.

Doktorica  je, navode iz ovog udruženja, svojim humanim radom uradila mnogo za Srebrenicu u ratu i miru, a već četiri godine besplatno dolazi iz Tuzle i vrši ginekološke preglede žena u Srebrenici.

- Ovaj projekt je nešto što je postalo već odavno prepoznatljivo u Srebrenici. Besplatni ginekološki pregledi nešto je čime se izuzetno ponosimo kao organizacija jer direktno pomažemo našim povratnicama, ali i drugim ženama - kazala je Feni predsjednica Udruženja "Sjaj“ Srebrenica Mediha Smajić.

Navodi da je ponosna što je ovo dugogodišnji projekt i što žene na području Srebrenice imaju besplatne mjesečne preglede čime se doprinosi poboljšanju njihovog zdravstvenog stanja i povećanju nataliteta.

Smajić je pozvala  građanke s područja općine Srebrenica da iskoriste ovu priliku i obave besplatan ginekološki pregled.

Podršku ovom projektu pruža Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.