6.5.2017. 14:19
0
Kako zaustaviti da vam posao uništava život?
Dan na poslu je užasan – frustrirani se, na rubu i pod velikim stresom. No, kako to možete ostaviti na poslu i ne ponijeti kući?

Prema istraživanju na Sveučilištu Central Florida postoje dvije dokazane taktike pomoću kojih nećete biti mrzovoljni nakon radnog vremena, a to su – spavanje i vježbanje. Zvuči jednostavno, zar ne?

Istraživači su mjerili aktivnost i spavanje 118 studenata koji rade puno radno vrijeme i otkrili su da oni koji su napravili više od 10.900 koraka dnevno bili puno manje rastreseni od onih koji su napravili oko 7.000 koraka. Također su im mjerili i kvalitetu sna. Stres je bio uočljiviji kod onih ispitanika koji su manje spavali.

“Kada su ljudi nenaspavani, mrzovoljni su i manje motivirani”, kaže istraživač Shannon Taylor. Tvrdi da vježbanje ima drugačiji učinak, odnosno nadomješta energiju.

Zaključuje da je loše spavanje povezano s visokom razinom stresa, ali da se to može nadoknaditi vježbanjem. Adekvatan trening omogućit će vam kvalitetniji san, piše Mens Health Cro.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.