11.6.2017. 22:04
0
Doktorica iz Niša uznemirila je i stručnu javnost svojim tvrdnjama: Rak dojke je neizlječiv
Profesorica Medicinskog fakulteta u Nišu dr Slađana Filipović uznemirila je kako stručnu javnost tako i one koji su oboljeli od karcinoma dojke

Doktorica je izjavila da će se ženama koje su oboljele od ove bolesti u 99 odsto slučajeva kad tad pojaviti metastaze, piše “Kurir“.

Gostujući u jednoj emisiji na RTS, profesorica Filipović je govoreći o karcinomu dojke rekla:

Novom dulanom molekularnom blokadom možemo još više da produžimo taj period do dobijanja metastaza. Nažalost te metastaze u 99 odsto slučajeva, kod žena sa rakom dojke će se kad tad javiti..

Ove riječi uznemirile su veliki broj žena. Međutim, stručnjaci u oblasti onkologije i onkohirurgije demantovali su profesorku sa niškog Univerziteta.

– Ja sam operisao profesoricu Filipović i punih 8 godina od operacije je proteklo sve uredu. Da ne budem neskroman ona je živa zahvaljujući meni i Božijoj volji. Potpuno je netačno da će se u 99 odsto slučajeva kod žena oboljelih od raka dojke pojaviti metastaze. Rak dojke nije uvijek sistemska bolest. Ukoliko je rak u početnoj fazi bilo da je in situ ili mali karcinom sa mikroinvazijama i sa nezahvaćenim limfnim čvorovima to je stopostotno izlječiva bolest – rekao je prof. dr Radan Džodić, hirurg i V.D. Direktora Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.