13.6.2017. 15:57
0
Kardiovaskularne bolesti su uzrokovale trećinu smrti u svijetu
Prema posljednjim podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), kardiovaskularne bolesti uzrokovale su 2015. godine trećinu svih smrti u svijetu.

U svijetu je te godine umrlo 56 milijuna ljudi, od čega 40 milijuna od nezaraznih bolesti, prenose mediji. 

Glavna četiri uzroka smrti od nezaraznih bolesti su: kardiovaskularne bolesti (17,7 mlijuna ili trećina svih smrti u svijetu), rak (8,8 milijuna), kronične respiratorne bolesti (3,9 milijuna) i dijabetes (1,6 milijuna).

Tuberkuloza je međutim i dalje veliki svjetski zdravstveni problem u 2015., iako se radi o izlječivoj bolesti. Zabilježeno je naime 10,4 milijuna novih slučajeva i 1,4 milijuna smrti.  

Procjenjuje se da je 152.000 ljudi ubijeno u ratovima i sukobima, od čega dvije trećine u Siriji i Iraku. To je 0,3 posto svih smrti u svijetu, ali u procjenu nisu uključene neizravne posljedice rata, poput širenja zaraznih bolesti ili pothranjenosti. 
 
(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.