14.9.2017. 13:24
0
U Travniku Sajam zdravlja mladih kroz organsku proizvodnju
Tridesetak proizvođača organske hrane izložilo je u četvrtak proizvode na 10. sajmu zdravlja mladih kroz organsku proizvodnju, koji je u Travniku organizirao Savez udruga organskih proizvođača Federacije BiH, uz potporu Općine Travnik.

Predsjednik Saveza "Organsko FBiH" Sejad Herceg kazao je Feni kako je cilj ovog sajma promovirati organsku proizvodnju i ruralni razvoj te podići svijest kod mladih o važnosti konzumiranja organske hrane za očuvanje zdravlja.

- Mi koji radimo u poljoprivredi smo odgovorni za naše mlade. Moramo i njima, ali i svim ostalim građanima, ponuditi kvalitetan i zdrav proizvod, da ne jedu otrove - kazao je Herceg.

Herceg je, također naglasio da Savez "Organsko FBiH" radi na uređenju federalnih podzakonskih akata te izradi akcijskog plana koji će biti ponuđen Vijeću ministara BiH, s ciljem osiguravanja boljih uvjeta i poticaja za organsku proizvodnju. 

- Moramo zadržati ljude u ruralnim područjima, kako bi se bavili poljoprivredom bez obzira na teške uvjete, niske otkupne cijene i sve ostalo što je urušava. Mladi nam odlaze, napuštaju i sela i gradove, a mi pokušavamo doprinijeti razvoju koji će ih zadržati - istaknuo je Herceg.

Na sajmu u Travniku građani danas mogu kupiti voće, povrće, med i njihove prerađevine, te proizvode od ljekovitog bilja, a štandove imaju i proizvođači suvenira.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.