5.10.2017. 18:40
0
Ojačajte imunitet ovom hranom
Zbog pojave virusa, gripa i prehlada, često naš imunitet strada. Ovo su neke od namirnica koje će vam pomoći da ga ojačate.

Bundeva

Ovo narandžasto povrće bogato je vlaknima koja su jako važna da bi vaš probavni sistem ostao zdrav. Bundave su takođe pune beta-karotenom, koji vaše tijelo pretvara u vitamin A, a koji se zatim brine za vaš vid i imunitet.

Cvekla

Cvekla je bogata vitaminom C i magnezijumom, a zbog procenta vode od čak 90 odsto, takođe je odlična namirnica za mršavljenje.

Nar

Ovo voće je bogato antioksidansima, koji smanjuju upalne procese probavnog sistema i sprečava razna oboljenja. On je bogat vlaknima, a dobar je izvor i vitamina B, C i K.

Kruške

Kruške sadrže dovoljne količine vitamina C, koji pomaže u apsorpciji gvožđa, i bakra, koji ubrzava rad centralnog nervnog sistema.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.