6.12.2017. 12:43
0
Dobra vijest za dijabetičare
Kanadsko istraživanje pokazalo je da oboljeli od dijabetesa tipa 2 mogu ući u remisiju za samo četiri mjeseca, uz intenzivnu njegu i promjene u načinu života.

Inače, dijabetes tipa 2 se smatra dugoročnim stanjem koje se pogoršava s vremenom. Kako bolest napreduje, oboljelima su potrebnije sve složenije kombinacije lijekova te strogo pridržavanje dijete i prakticiranje tjelovježbe.

U ovom istraživanju su sudjelovala 83 ispitanika u dobi od 30 do 80 godina kojima je dijabetes tipa 2 dijagnosticiran tokom prethodne tri godine.

Remisija je postignuta zahvaljujući primjeni personalizirane tjelovježbe i prehrane koja je smanjila dnevni unos kalorija za 500 do 750 kalorija, te primjeni standardne terapije za liječenje dijabetes.

(Avaz/Ajla Hurko)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.