16.12.2017. 9:10
1
Da li je zaista otkriven recep za vitku figuru, pročitajte u nastavku...
Talijanke imaju opušten pristup hrani i konzumiraju sve što požele, hljeb, tjesteninu, sladoled, vino… Kalorije kontroliraju tako da jedu jednostavne i cijele namirnice, stavljaju manje preljeva i umaka i jedu male porcije.

Zbog takvog načina konzumiranja hrane Talijanke se ne moraju iscrpljivati dijetama, a kako bi ostale vitke, služe se i trikom koji je zapravo dio talijanske kulture – kad god su u prilici, kratko prošeću, obično 15 minuta. 

Talijanke ponekad idu u šetnju i do nekoliko puta dnevno, obično nakon obroka. Ali, tokom tih šetnji nećete ih vidjeti da nose aparate za mjerenje koraka ili garderobu za oblikovanje tijela koja potiče znojenje i mršavljenje. 

One tokom tih ritualnih šetnji uživaju u sunčevim zrakama, pričaju s prijateljima ili u šetnju idu s članovima obitelji što im je i prilika da se druže. Da je šetnja nakon jela izuzetno zdrava dokazala je i znanost. 

Istraživanje objavljeno u časopisu “Diabetes Care” pokazalo je da tri šetnje po 15 minuta dnevno smanjuju rizik od dijabetesa. 

Istraživanja su pokazala i da je šetnja poslije večere najkorisnija: lagana fizička aktivnost i sumrak, odnosno večernji mrak mogu “reprogramirati” vaš tjelesni sat, što vam može pomoći da bolje spavate, poboljšati probavu, ubrzati metabolizam – i sve to bez napornog vježbanja.

Ajla Hurko


1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.